‘Papara Gençlik Departmanı’ kuruldu

İSTANBUL, – PAPARA, gençlerin

İSTANBUL, – PAPARA, gençlerin hayatında ve toplumda karşılaştığı sorunlara çözüm üretmek üzere gençlerle harekete geçerek bir oluşuma imza attı. Bu kapsamda Papara Gençlik Departmanı’nı kurdu. Papara Gençlik Departmanı’na başvuran yaklaşık 9 bin gencin arasından seçilen ‘Papara Gençlik Elçileri’ sosyal fayda odaklı projeler geliştirecek.

Papara Gençlik Departmanı’nda gençlerin sorunlarına çözüm üretmek amacıyla sosyal fayda odaklı projeler hayata geçirilecek. Papara Gençlik Departmanı’na dahil olacak gençleri belirlemek için yapılan programa Türkiye’deki üniversitelerden 9 bine yakın öğrenci başvuruda bulundu. Başvuruların ardından gerçekleştirilen kapsamlı değerlendirmeler ve mülakatlar sonucunda Papara Gençlik Departmanı’nın ilk dönemini temsil edecek ‘6 Gençlik Elçisi’ belirlendi.

Üniversitelerin İşletme, Elektrik Elektronik, Bilgisayar, Yazılım ve Matematik Mühendisliği bölümlerinde lisans eğitimlerine devam eden Papara Gençlik Departmanı’nın öğrencileri, lansmanda sahne alarak kendilerini tanıttı, gelecek hedeflerini ve ‘Gençlik Elçisi’ olarak başarmak istediklerini paylaştı.

KENCİ: HİÇ KİMSEYİ DİNLEMEYİN VE İNANDIĞINIZ ŞEYİN PEŞİNDEN KOŞUN

Lansman etkinliğinde Papara’nın Gençlik Departmanı vizyonunu anlatan Papara CEO’su Emre Kenci, “Gücünü gençlikten alan bir marka olarak gençliğe yatırım yapmak ve gençlerin güçlenmesi için kalıcı bir yapı kurmak istedik. Aynı zamanda da gençler için ne yapmamız gerektiğine biz karar vermeyelim dedik. Gençlerin derdini en iyi gençler bilir ve çözümü de yine onlar yaratır düşüncesiyle gençleri ekibimize dahil ettik” dedi. “Ülkemizin genç yeteneklerini kaybetmek istemiyoruz. Onlara farklı fırsatlar sunarak, potansiyellerini açığa çıkarmak, hayallerini gerçekleştirmeleri için ihtiyaç duydukları desteği vermek istiyoruz. Hiç kimseyi dinlemeyin ve hayallerinizin, inandığınız şeylerin peşinden koşun” dedi.

ABDULA: GENÇLERİN SESİNE KAYITSIZ KALMADI VE GENÇLİK DEPARTMANI’NI HEMEN DEVREYE SOKARAK HAREKETE GEÇTİ

Araştırma sonuçlarını değerlendiren FutureBright Group Kurucu Ortağı Akan Abdula, “Türkiye’nin dört bir yanından 80 binin üzerinde gencin yalnızca söylediklerini değil, gerçek davranışlarını analiz ettiğimiz bu araştırma, gençliğin sorunlarını anlamanın ötesine geçiyor. Bu çalışma, geleceği şekillendiren gençlik dinamiklerini tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor. 107 bin 884 veri noktası, 44 bin 900 kompleks metin yapısı ve 1 milyon 735 bin 656 kelimeyi analiz ederek gençlerin ekonomik, psikolojik ve sosyal zorluklarını derinlemesine kavradık. Bu motivasyonların ortasında Papara, gençlerin sesine kayıtsız kalmadı ve Gençlik Departmanı’nı hemen devreye sokarak harekete geçti. Papara’nın bu adımı, yalnızca gençlerin sorunlarına çözüm arayışı değil, aynı zamanda onların hayallerine dokunan, umut ve cesaretle geleceği inşa eden bir hareketin başlangıcıdır. Yapılan her şey anlam kazandığında, gençler seslerinin gerçekten duyulduğunu hissedecek” diye konuştu.

GENÇLERİN SESİ DİJİTAL SANATLA BULUŞTU

Gençlerin fikirlerinden, sorunlarından ve gelecekten beklentilerinden ilham alan dijital sanat eserleri lansmana ayrı bir boyut kazandırdı. Ses, görsel medya ve interaktif teknolojiyi bir araya getiren çalışmalarıyla tanınan genç sanatçı ve müzisyen Can Memişoğulları’nın dijital sanat eseri, gençlerin yaşadıkları sıkışmışlık hissini aşmak ve bir adım ileri gitmek için ihtiyaç duydukları itici gücü etkileyici bir görsellikle sundu. Yapay zekanın sınırsız olanaklarıyla sanatın sınırlarını zorlayan müzisyen ve yazar Beyza Doğuç ise Gençlik Departmanı başvurularında gençlerin sorunlarını ve hayallerini anlattıkları metinleri yapay zeka kullanarak şarkı sözlerine dönüştürdü ve besteledi. Doğuç ayrıca yapay zeka kullanarak bir müzik video tasarladı ve bestelediği parça ile birleştirdi.

GENÇLERİN ORTAK PAYDADA BULUŞAN SORUNLARI ‘HAREKETE GEÇEMEME’ VE ‘İÇSELLEŞTİRİLMİŞ UMUTSUZLUK HALİ’

Etkinlikte ayrıca Papara’nın FutureBright Group ve Platon.Ai iş birliği ile yürüttüğü araştırmanın sonuçları da paylaşıldı. Araştırma kapsamında Papara Gençlik Departmanı’na başvuran gençlerin izinli ve anonimleştirilmiş verileriyle birlikte buradan referansla benzer profile sahip Türkiye’deki gençlerin sosyal medya etkileşimleri ve dijital ortamlardaki davranışları yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojileriyle analiz edildi. Ulaşılan sonuçlar gençlerin ortak sorunları, kaygıları ve endişelerini ortaya koydu. Araştırma sonuçlarına göre, gençlerin ortak paydada buluşan sorunları arasında harekete geçememe, içselleştirilmiş umutsuzluk hali ve konformizme sığınma duyguları ön plana çıktı. Her 10 gençten 1’inin endişesi mental sağlığı olurken, gençlerin yaşamındaki her bir sorunun diğerleriyle bağlantılı olduğu da görüldü. İlk iki sırada yüzde 29.7 ile gelecek kaygısı ve yüzde 23.1 ile ekonomik ve finansal sorunlar yer aldı.